Гръцкото правителство ще вложи 2 милиарда евро за оборудване на

...
 
Гръцкото правителство ще вложи 2 милиарда евро за оборудване на
Коментари Харесай

Гърция влага допълнителни 2 млрд. евро за пожарна безопасност

 

Гръцкото държавно управление ще вложи 2 милиарда евро за съоръжение на пожарните служби, съобщи националната телевизия ЕРТ, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Борбата е с титанични размери. От дни знаем, че сме изправени пред 15-дневен интервал на доста високи температури с редуващи се интервали на мощен вятър или безветрие, което прави контрола сложен и непредсказуем. Един пожар да ни убегне и виждаме какво става “, сподели държавният министир Акис Скерцос.

Министърът разясни, че се намираме в условия на климатична рецесия, „ която основава така наречен мегапожари, които имат доста по-голямо топлинно натоварване, в сравнение с познатото допреди няколко години “. Поради това през последните години в Гърция са направени „ съществени вложения “ за модернизирането на механизмите за гасене на пожари, на оперативните качества, човешките запаси, въздушните и наземните средства.

Скерцос сподели, че страната има разполагаем 16 хиляди пожарникари – непрекъснати или сезонни чиновници, както и чиновници на горското стопанство. Освен това, добави той, броят на доброволните пожарникари се е повишил от 2000 на повече от 4000. В същото време въздушните средства от 61 през 2019 година през днешния ден са станали 89, а пожарните коли са 3650, до момента в който предходната година са били 3400.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР